5 tips för att öva på mindfulness

Med mindfulness så blir du bättre medveten om dig själv och din omgivning. Man skulle kunna säga att du liksom landar på jorden. Det är inte så dumt då dina tankar svävar långt bort från här och nu under resten av dagen. Med mindfulness så fokuserar du och det kan ge dig energi.

Ett sätt att praktisera mindfulness på kan vara med andningsövningar. Du kan också gå promenader där du lägger märke till hur du känner dig och vad som sker omkring dig. Vackra tankar men hur ska du lyckas med detta i praktiken?

Här är 5 tips för hur du kan komma igång med mindfulness på riktigt:

  1. Skriv dagbok

Skriv ner vad du känner. Om det är varmt, kallt eller om det finns en doft omkring dig. Några ord på morgonen och några ord på kvällen.

  1. Försök att se den du pratar med i ögonen

När du talar med en person kan du försöka se den i ögonen. Det är något som ger mer fokus och en känsla av att vara här och nu.

  1. Försök lyssna på den som talar

Istället för att försöka tänka ut lösningar på deras problem, öva på att bara lyssna. Fundera på vad det är personen säger och vilka ord som är relativa det vill säga saker som stort, varmt, galet, arg.

  1. Känn underlaget när du sitter

När du sätter dig ner i en stol kan du för ett ögonblick sluta ögonen och känna efter hur det känns. Upplev underlaget och vad du känner i bak, armar och rygg.

  1. Jobba med andningsövningar

Lär dig en enkel andningsövning och kör den några gånger per dag. På bussen, på jobbet och framför Tv:n.