Har du sagt tack idag?

Tacksamhet är något som kan påverka dig väldigt positivt. När du säger tack så är det inte bara den som får din tacksamhet som mår bra. Du kommer också att påverkas av den goda energi som sprider sig i din kropp.

Vi glömmer ofta bort att säga tack och det kan vara bra att öva lite på detta. Det mesta är ju saker som det finns skäl att tacka för. Det kan vara så enkelt att någon räcker dig något. Om du i samma stund säger tack så fokuserar du på det goda som hände.

Tänk på saker som du är glad för

Att tänka på saker som du är tacksam för är också bra. Det här fungerar lite som mindfulness men kan förstås inkludera sådant som inte sker just nu. När du är tacksam så fungerar det lika dämpande på ångest som en enkel andningsövning.

Istället för att tänka på sådant som du blir orolig och ledsen över så låter du ditt sinne fyllas av sådant som du uppskattar. Det kan vara en så enkel sak som att ditt kaffe har en bra temperatur och smakar gott

Jobba med att tänka på saker du är tacksam för. Skriv en lista varje morgon med saker du är tacksam för och se hur det påverkar ditt sinne och din kropp!