Sola solarium på ett säkert och effektivt sätt

Trots råd om att minska solandet både i solen och i solarium är det många som fortsätter med solariesolandet. Det beror inte bara på en önskan om att få en brun ton på huden. I ett solarium kan du slappna av och ha det gott helt ostörd under en stund. Detta är ett perfekt sätt att komma iväg från livets alla måsten och bara pyssla om sig själv.

Målet om att bli brun

För många är det förstås en önskan om att bli brun som leder till solande. Det går att bli brunare med mello nässpray som ger en intensivare ton både då du solar utomhus och i solarium. Det är ju något som kan dra ner på tiden du befinner dig i farliga strålar.

Om vi tänker oss att solning är lika farligt som rökning så är det ju verkligen klokt att dra ner på tiden vi solar. Fast en stor skillnad är att du kan skydda dig mot solens farliga strålar för att dra ner på risken för att få hudcancer. Det kan du ju inte göra på samma sätt med rökningen.

Målet om att må bra

Du kanske tillhör de som jobbar med din personlighet och dina tankar för att må bättre och utvecklas. Solning och en brun hudton kan vara en del av din önskan att vara och se ut på ett visst sätt. Det handlar om att må bra psykiskt såväl som fysiskt.

När du solar solarium kan du samtidigt genomföra en enkel andningsövning och därmed känna att du mår bättre på så många plan. På så vis kan du sola solarium på ett effektivt sätt och få ut mycket mer av varje session.

Faran i solarium är inte bara strålarna

I ett solarium kan du verkligen kontrollera hur mycket solning det blir. Men solarium kan vara farliga på sätt som du inte tänker på. Det fick danskan Maja reda på då hon sent på kvällen fastnade i en solariebädd. Det var ingen kvar på solariet som kunde hjälpa henne ut så hon fick tillbringa 10 timmar fastklämd!

Detta kan vara en varning till dig som går till solarium där du betalar med mynt eller kort och det inte alltid finns personal på plats. Det är inte så vanligt att solariebäddar faller ihop på detta vis men om det skulle ske är det mycket säkrare om det händer där det finns andra människor som snabbt kan hjälpa dig.

Ska du sola solarium ska du givetvis göra det med utrustning som är säker att använda. Detta både vad gäller själva strålningen och vad gäller konstruktionen. Om du har ett hemmasolarium är det viktigt att du använder det på rätt sätt och att du förstår vad som är säkert och vad du bör undvika.