Hunden drivs av kärleken till husse

En senare studie har avslöjat något mycket spännande om hundar nämligen att hundens största drivkraft är kärleken till sin ägare. Det är John Hopkins Universitet som har kartlagt hundars beteende i relation till husse och matte.

Studien gick ut på att man inte lät hunden äta eller träffa sin husse. När hunden sedan erbjöds både mat och husse så var det hussen som kom först. Hunden hälsade först på sin ägare och åt därefter.

Din hund känner som du gör!

Den här forskningen bevisar något som du alltid har haft på känn, nämligen att din vovve känner precis som du gör! Det kan till och med vara så att din hund känner mycket starkare för dig. Det handlar om gränslös kärlek. Kärlek som gör att det blir viktigare att hälsa på dig än att äta trots att hunden är väldigt hungrig.

Forskare menar att detta beror på att hundar knyter an till dig i likhet med hur barn knyter an till sina föräldrar. Hundar blir precis som små barn mycket upprörda om de lämnas med främlingar. I hunden så kommer kärlekshormonet oxytocin frigöras bara av att ni ser varandra i ögonen.

Om du har en hund har du nu ytterligare en sak att säga tack för! En sådan kärlek finner du ju inte överallt.