Världens bästa slime recept – Enkelt slime recept!

Barnen älskar slime och om du inser att denna leksak faktiskt kan vara bra för ditt barns utveckling så kommer du också att älska kladdet! Med slimen kan vi helt klart ha spännande stunder. Inte bara då vi petar ner den från taket. Här får du världens bästa slime recept som faktiskt bara kräver 3 ingredienser.

Slime recept grundreceptet:

 1. 1 dl raklödder
 2. 1 dl lim
 3. Lite linsvätska

För effekter kan du vilja använda karamellfärg och glitter.

Så gör du slime

Notera att du använder lika stora delar raklödder och lim. Därmed är det enkelt att anpassa ditt slajm recept till den mängd du behöver. Dubbla, tredubbla eller halvera i enlighet med det antal händer som ska ha kul med slajmet!

Gör följande:

 1. Blanda limmet och raklöddret. Det fungerar fint med helt vanligt hobbylim.
 2. Rör samtidigt som du häller på aningens linsvätska. Fortsätt att droppa i samtidigt som du rör tills du får slimekonsistensen.
 3. Om du vill ha färg eller glitter kan du tillsätta några droppar karamellfärg såväl som glitter. Pärlor för pärlplattor kan vara en bra ingrediens om det ska kännas lite mer i slimet för bättre finmotoriska övningar.

Om du vill ha fluffigt slime så ska du röra på bra och lägga märke till konsistensen. Det kan ta några försök med detta slime recept innan du når den perfekta blandningen. Tricket ligger i att du inte häller på med för mycket linsvätska på en gång.

Går det att byta ut slime ingredienser?

Det är klart att du kan byta ut ingredienser i recept på slime. Men det som står ovan är verkligen världens bästa slime recept så det kan vara värt att köpa billigt raklödder, linsvätska och lim för att få till fantastisk slajm.

Andra recept på slime innehåller:

 • Vatten
 • Koncentrat för saft
 • Fiberhusk
 • Bikarbonat

 

Om du inte har linsvätska kan du söka efter något som innehåller borsyra. Den finns ofta i antiseptiska lösningar. Ta en titt i ditt medicinskåp! Du kan också köpa borsyra på apoteket.

världens bästa slime recept

Fördelar med lek med slime

Det finns goda anledningar till att göra slime utan linsvätska eller med för det här är en leksak som stimulerar barn på ett finfint sätt. Oavsett recept slime kräver för att det ska bli bra så kan du se fram emot att barnet får:

 1. Övning i mindfulness. Detta sker helt naturligt. Barnet uppslukas av leken. Dessutom kan du ju göra övning av att följa slime recept tillsammans. När ni gör detta steg för steg kräver det koncentration och utvecklar barnets förmåga att följa instruktioner.
 2. Övning i fokus. Barn som har svårt att fokusera under längre stunder kan ha stor nytta av att leka med slime.
 3. Stimuli för egen-lek. Du får vara med och förklara slajm recept men sedan är det fria händer för dig. Ditt barn kommer att leka alldeles själv med denna leksak. Barn som kan ha svårt att aktivera sig själva har mycket att vinna på denna lek. Den kan till och med bygga självförtroende på detta vis!
 4. Övning av finmotorik. Man måste inte gå på ballett för att lära sig fingerfärdighet. Slime gör jobbet! Barnet måste koordinera mellan ögon och händer på ett så bra sätt. Fluffigt slime är bäst i detta syfte. Det kan också vara smart att lägga i små bitar som de små pärlorna för pärlplattor.
 5. Lugnande effekt. Lek med slajm kan verka lugnande på barnet. Stressen dras ner och barnet blir på gott humör.

recept slime

Du inser ju själv att det är värt att få ihop slime ingredienser och följa det bästa receptet på slime. Ni har så mycket att vinna på detta så kör på och se till att det alltid finns lite slime hemma för att varva ner och bara ha kul.