En aktiv hjärna lever längre!

Visste du att du kan få ett längre och friskare liv om du håller igång din hjärna? Det här är inte bara en tes. Det finns studier som bevisar att du lever längre om du fortsätter att stimulera din hjärna.

Ju äldre vi blir, ju lugnare tar vi det, men det betyder ju inte att vi måste sitta stilla med tomma huvuden. När vi inte längre måste jobba och sköta markservice så har vi ju mycket mer tid över för hjärnan.

Vad kan du göra för att hålla igång din hjärna?

Alla älskar inte schack och det är inte var och en som tycker att en riktigt bra bok är det bästa som finns. Det här är traditionella sätt att trimma hjärnan på men det finns fler. Det viktigaste är att du gör något som du tycker är kul.

Det kanske är pussel, det kanske är nätverksspel… Det gäller att låta hjärnan jobba. Det kommer den att göra om du är engagerad i en aktivitet. Att se en film är inte riktigt samma sak även om du processar information som du får via skärmen.

Aktiviteter där du måste fatta beslut och tänka till är de bästa för din hjärna. Därmed kan ett nätverksspel vara minst lika bra som pussel eller schack. Detta eftersom du måste planera din aktivitet.

Bra aktiviteter för din hjärna är också sådant som kan verka ångestdämpande. Det är i sin tur något som kan minska stressen du känner. Då finns det goda utsikter till ett längre och hälsosammare liv.