Det finns goda anledningar till att inte hata

När någon har gjort dig illa så kanske du är arg och går länge med känslan av att det här är en person som förtjänar att slukas upp av marken. Även om du har rätt och personen som har betett sig illa faktiskt förtjänar att dö så finns det goda anledningar för dig att försöka tänka på ett annat sätt.

Hat är verkligen inte bra för oss människor. Det skapar känslor av ångest och gör också att vårt immunförsvar försämras. Vi kan bli så arga och hatiska att vi inte ens kan andas ordentligt varpå hela kroppen och våra tankeprocesser skadas.

Förintelseöverleverare som inte hatar

Det finns flera förintelseöverleverare som har förvånat folk då de berättat att de inte hatar. Efter att ha förlorat hela sina familjer och fått skador för livet så väljer de att inte hata ens de som stod bakom brotten.

Varför det?

Jo, när du hatar så skadar du dig själv. Detta är något som överlevare av Förintelsen har sagt. De menar att det ju är att göra ännu mer skada vilket den som ville åsamka den i första hand gärna ser. Så hatet får helt enkelt ge vika för känslor och tankar som är bra för hälsan.

Därmed inte sagt att du behöver älska en person som har betett sig illa. Det handlar mer om att styra dina tankar och känslor till annat för att inte skada dig själv med hatet.

Hatet finns överallt men även om du blir utsatt till exempel för näthat så finns det ju inget som säger att du måste släppa in detta i ditt bröst och bli arg. Det är ditt val vad du känner så detta är något att jobba med för att säkra att du bestämmer vad som ska få påverka dig och vad som inte får göra det.